Jouluinen juustokakku
Pohja:
175g ohuita piparkakkuja (esim. Rainbow)
75g juoksevaa margariinia
Täyte:
5 liivatelehteä
400g maustamatonta tuorejuustoa
250g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
1 sitruunan mehu
Koristeluun esimerkiksi marenkeja ja karkkikeppejä
2. Murskaa piparit ja sulata margariini. Sekoita keskenään ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
4. Sekoita tuorejuusto ja maitorahka keskenään. Vispilöi täytteeseen kerma, sokeri, vaniljasokeri ja piparkakkumauste. Sekoita tasaiseksi.
5. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
6. Lusikoi täyte piparipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja hyydytä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli.
7. Koristele kakku esimerkiksi marengeilla ja karkkikepeillä tai muilla jouluisilla koristeilla juuri ennen tarjoilua.
8. Herkuttele!
Oii nam, onpas nätin ja hyvän näköinen kakku! *.*
VastaaPoistaJuustokakkujen suurkuluttajana, mutta aika laiskana tekijänä, pitää ehdottomasti testata tätä! :)
VastaaPoistawww.hennam.fi
Kannattaa, tää oli kyllä helppo ohje! :)
PoistaNiin söpö kakku! <3
VastaaPoistaKiitos! :)
Poista