perjantai 17. helmikuuta 2017

Tomaatti-mozzarella-pestopiirakka

Viime viikonloppuna kokeiluun päätyi makeiden leivonnaisten sijaan jotain suolaista. Melkein aina tulee leivottua vain makeita herkkuja, joten tää oli kivaa vaihtelua. Ja tosi helppo tehdä! Pitää kyllä joskus tehdä uudestaankin. Ohjeen kirjoitin ylös jostain blogista, jota en harmikseni enää uudestaan onnistunut löytämään.. 


Tomaatti-mozzarella-pestopiirakka

Pohja: 
1 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g margariinia/voita
2,5 rkl kylmää vettä 

Täyte:
2 tomaattia
2 pkt mozzarellaa 
2 munaa 
1 dl kuohukermaa 
2,5 rkl pestoa
mustapippuria 
suolaa 


1. Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. 
2. Pilko margariini/voi pieniksi kuutioiksi ja nypi jauhojen joukkoon. Lisää lopuksi kylmää vettä sen verran, että saat muotoiltua taikinasta tasaisen pallon. 
3. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. 
4. Kauli taikina ohueksi levyksi ja nosta piirakkavuoan päälle. Leikkaa reunojen yli jäävä taikina pois. 
5. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. 
6. Valmistele täytteet esipaiston aikana. Leikkaa tomaatit ja mozzarella siivuiksi. Sekoita munat, kerma ja pesto keskenään ja mausta mustapippurilla sekä suolalla. 
7. Ota pohja pois uunista ja asettele sen päälle tomaatti- ja mozzarellasiivut. Kaada päälle muna-kerma-pestoseos. 
8. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. 
9. Herkuttele! Piirakan päälle voit laittaa vielä esimerkiksi basilikaa ja rucolaa. :) 

Ihanaa viikonloppua!
♥ E

2 kommenttia:

Kiitos kommentista! ♥