lauantai 4. helmikuuta 2017

Kinderpiirakka

Viikonloppu-herkun reseptiä taas, olkaas hyvät. :) 
Tällä kertaa kokeiluun päätyi kinderpiirakka. Pohjaan sovelsin kinuskikissan ohjetta ja täytteen sekä kuorrutteen kanssa sovelsin vähän omiani. Ihan hyvää tästä silti tuli. :D 

Kinderpiirakka

Pohja:
100g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl kermaa
80 g maitosuklaata 

Vanilja-voikreemi: 
75g margariinia/voita
2,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Suklaakuorrute: 
100g maitosuklaata
15g margariinia/voita (tämän jätin itse pois) 
valkosuklaanappeja 


1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Leikkaa maitosuklaa rouheeksi ja sekoita taikinaan. 
2. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka. Levitä taikina vuoan pohjalle. 
3. Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä. 
4. Pehmitä vanilja-voikreemin voi vatkaimella. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeria pieninä määrinä (ei pölise niin paljon) ja vatkaa tasaiseksi. 
5. Levitä kreemi pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi. 
6. Sulata maitosuklaa mikrossa pienellä lämmöllä. Levitä kakun päälle ja koristele valkosuklaanapeilla. (Jos kuorrutteesta haluaa pehmeämmän kannattaa joukkoon sekoittaa hieman margariinia/voita) 
Laita kakku hetkeksi  jääkaappiin jähmettymään.
7. Herkuttele! :)

♥ E

2 kommenttia:

  1. Ei saaaaaa :D koko viikonlopun mättäny irtokarkkeja ja kaikkea suoraansanottuna paskaa naamaan ja huomenna pitäisi taas ryhdistäytyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, vähän sama kyllä täällä.. Kaikkea herkkuja tullut syötyä nyt muutama päivä. :D Noo huomenna hyvä ryhdistäytyä ja ootella seuraavaa viikonloppua. :)

      Poista