maanantai 30. huhtikuuta 2018

Sitruunapiirakka

Pari viikkoa sitten päädyin ekaa kertaa kokeilemaan sitruunapiirakan leipomista. Löysin Valion sivulta helpon ja yksinkertaisen ohjeen, jota kuitenkin päädyin vielä tuostakin hieman soveltamaan ja laittamaan täytteen suoraan sitruunatahnapurkista. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Piirakka oli aika hyvää. Yhtä aikaa raikasta ja makeaa. Sopii hyvin vappuun. Jos sulla on ideana leipoa jotain vapuksi, niin tässäpä yksi hyvä ohje. :)

Sitruunapiirakka 

Pohja: 
100g margariinia/voita
 ½  dl sokeria
1 muna 
1 dl perunajauhoja
1 ½  dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte: 
valmista sitruunatahnaa (n. ½ - 1 prk) 

Marenki: 
3 valkuaista
1 dl tomusokeria


1. Valmista pohja. Vatkaa margariini/voi ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää samalla koko ajan sekoittaen. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. 
2. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
3. Tässä vaiheessa voit valmistaa marengin vaahdottamalla valkuaiset ja tomusokerin kovaksi vaahdoksi.
3. Lisää sitruunatahnapohjan päälle ja paista 5 minuuttia. 
4. Levitä marenki piirakan päälle ja paista vielä n. 8 minuuttia tai kunnes marenki on saanut hieman väriä. 
5. Anna jäähtyä hetki & herkuttele! 

Hauskaa Vappua! 

 ❤ E

4 kommenttia:

  1. Ai hitsi mä rakastin näitä piirakoita vielä kun niitä pystyin syömään😭❤️ Superhyvännäköinen😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä yllättävän hyvää, en ajatellut, että ois niin hyvää. :D
      Kiitos! :)

      Poista
  2. Kuulostaapa hyvältä! Sitruunapiirakka vaikuttaa tosi sopivalta ja raikkaalta näin keväällä :)

    VastaaPoista