lauantai 2. huhtikuuta 2016

Opiskelujuttuja

Moikka! Mites teidän viikko on menny? :)
Itse palasin pari päivää sitten Kuusamosta pääsiäisen vietosta takaisin Ouluun. Mulla viikko on menny oikeestaan flunssaa parannellessa ja miettiessä opiskelujuttuja. Sain yks päivä vihdoin haun tehtyä. Oikeastaan turhaan pitkitin sitä ja mietin asioita, sillä mun ajatukset ei kuitenkaan muuttunu mihinkään suuntaan ja hain lopulta niihin vaihtoehtoihin, joita oon jo koko kevään pyöritellyt päässä.
Mulle tuli mieleen, että voisin postailla vähän mun opiskeluhistoriasta ja tulevaisuuden suunnitelmista tänne, vaikka en yleensä teekään mitään kovin pohdiskeleviä postauksia. :D
  
Tähän mennessä oon siis käynyt lukion ja kosmetologikoulun. Yläasteella mulla ei oikeastaan vielä ollut kauheasti suunnitelmia mikä haluaisin olla isona. Ajattelin vain, että haluan mennä ammattikouluun. Olin jotenkin tosi lukio-vastainen tuohon aikaan. Tykkäsin kovasti käsitöistä ja kaikesta käsillä tekemisestä ylipäätään. Myös muoti ja vaatteet on aina kiinnostanu tosi paljon. Siitä keksin ajatuksen, että haluaisin opiskella vaatetusalaa. Lähin tuon alan opiskelupaikka ois kuitenkin ollu täällä Oulussa, enkä saanut lupaa muuttaa pois kotoa toiselle paikkakunnalle heti yläasteen jälkeen.

Niinpä hain sitten opiskelemaan lukioon Kuusamoon. Mulla oli siis aika suuret ennakkoluulot lukiosta sinne mennessä. Ajattelin että siellä opiskelu on tosi vaikeeta enkä pärjää ollenkaan. Kuitenkin melkein kaikki kaverit yläasteelta tuli myös samaan kouluun, mikä oli kiva juttu. Melko pian sain huomata, ettei lukio todellakaan ollu niin paha paikka, mitä olin luullu. Opiskelu oli vaihtelevasti vaativaa ja välillä rennompaa. Sain kouluaikana paljon uusia kavereita, hyvän pohjan tuleville opinnoille, ylioppilaslakin päähän ja kolme vuotta lisäaikaa miettiä tulevaisuudensuunnitelmia. 


Tosin tuon kolmen vuoden aikana suunnitelmat ei paljoa muuttuneet. Lukion jälkeen hain opiskelemaan tänne Ouluun ammattikouluun ylioppilaspohjaiselle linjalle artesaaniksi vaatetus- sekä tekstiilialalle. Lukion jälkeen ammattikoulu tuntui hyvältä vaihtoehdolta, kun se ois kestäny vaan 2vuotta enkä jaksanu kirjoitusten jälkeen heti alkaa lukemaan pääsykokeisiin. Noihin kumpaankaan en sitten päässyt, sillä niihin ei ollut edes pääsykoetta, mikä on musta vähän outoa kun kyseessä on kuitenkin luova ala. Olin aika pettynyt kunnes päätin etsiä oisko mihinkään kouluun enää mahdollista päästä. Oikeastaan mulla oli ehkä enemmänkin tavoitteena päästä muuttamaan pois kotipaikkakunnalta tuolloin. :D 
Sitten löysin Oulun kosmetologikoulun johon oli vielä hakuaikaa jäljellä. Mua on aina kiinnostanu kaikki kauneudenhoitojutut, ja äitikin on tainnut joskus mainita kosmetologin ammatista, niin ajattelin että miksipäs ei. Laitoin kouluun hakupaperit ja ennakkotehtävät menemään, minkä jälkeen kävin vielä haastattelussa ja sen jälkeen mulla olikin jo opiskelupaikka. :) 

Kosmetologikoulu kesti noin puolitoista vuotta ja opiskelu oli tosi intensiivistä. Puolessa vuodessa opiskeltiin teoria ja sen jälkeen oli vuoden työharjoittelu. Lisäksi oli paljon itsenäisiä tehtäviä eikä esimerkiksi kesälomaa ollut koulun aikana ollenkaan kuin pari viikkoa ja poissa sai olla tosi vähän, sillä muuten ois jäänyt heti jälkeen opinnoissa. 
Opiskelu oli aika-ajoin rankkaa, mutta tosi opettavaista ja oon onnellinen, että kävin koulun loppuun. Oli ainakin jotain tekemistä puolentoista vuoden aikana ja kyllä mä tykkäsinkin alasta. Tällä hetkellä vaan kosmetologin töitä tuntuu olevan aika vähän tarjolla, ellei sitten ryhdy itse yrittäjäksi. Mikä ei kyllä houkuttele vielä tässä vaiheessa. :)


Vois sanoa, että tavallaan mun opiskelut on tähän asti kulkenut vähän B-suunnitelmaa. :D  
Sitten päästäänkin tähän hetkeen. Mun kosmetologiksi valmistumisesta on nyt kulunut reilu kolme kuukautta ja tuon ajan oon ollut työttömänä etsien töitä enemmän ja vähemmän ahkerasti. Oon ottanut tän ajan vähän lomailun kannalta ja lisäksi miettinyt seuraavia suunnitelmia - haluanko oikeasti töihin vai jatkaa vielä opiskelua. Voisin sanoa, että oon edelleen saman kysymyksen äärellä: Mikä haluan olla isona?
Tällä hetkellä oon vähän epävarma löydänkö tähän kysymykseen koskaan vastausta.. :D Noista kahdesta oon päätynyt nyt vaihtoehtoon opiskelu. Mun mielestä on parempi opiskella nuorena kun voi vielä ottaa opiskelijaelämästä kaiken ilon irti ja ainakin itsestä tuntuu, että motivaatio on parempi. Töitä ehtii myöhemmin tehdä kyllästymiseen asti. 
Seuraavaksi olen sitten suuntaamassa korkeakouluun. Meillä kosmetologin opintoihin kuului yhden kurssin verran yrittäjyysopintoja ja tehtiin liiketoimintasuunnitelmat. Olin kurssilla varmaan ainoa joka oli ihan innoissaan aiheesta ja sain hyvät arvosanat kurssista sekä suunnitelmasta näytöissä. Tämän innostuksen johdattamana hain ammattikorkeakouluun opiskelemaan liiketaloutta sekä kauppikseen. Tosin ainoastaan Ouluun, sillä oon viihtynyt täällä hyvin enkä halua ainakaan hetkeen muuttaa pois.

Saa nähdä miten pääsykokeissa käy, hakijoita noihin on aika paljon. Nyt pitäis vaan alkaa ahkerasti lukemaan. Tässä on kuitenkin vielä ihan kohtuullisesti aikaa, yli kaksi kuukautta. 


Löytyykö täältä muita AMK liiketalouteen tai kauppikseen hakeneita? Ootteko jo aloittaneet luku-urakan? 
Lukuvinkit on tervetulleita, kun pitäisi taas pienen tauon jälkeen saada opiskelu-moodi päälle! :D 
Kivaa viikonloppua! 
♥ E


6 kommenttia:

 1. Mielenkiintonen postaus! Kestipäs jotenkin vähän aikaa tuo kosmetologikoulu. Ja vuoden työharjottelu kuulostaa taas kauheen pitkältä :D Millasta oli olla niin kauan harjottelussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo koulu oli yksityinen ja sen ideana, että opiskelijat pääsee nopeasti työelämään kun osa oli uudelleen kouluttautumassa tms. :)
   Työharjoittelu oli tosiaan aika pitkä ja välillä oli myös vähän rankkaa, kun päivät olivat normi työpäivien pituisia ja sesonkiaikana oli kauhea kiire eikä missään välissä oikein ehtinyt levähtää. Välillä taas oli hiljaisempaa ja silloin päivät tuntui vain matelevan. Loppua kohden alkoi myös vähän kyllästyttää kun päivät meni aina saman kaavan mukaan, mutta kyllä tässä ammatissa jutut oppii parhaiten ite tekemällä. Kaiken kaikkiaan työharjoittelu jakso oli kiva kokemus. :)

   Poista
 2. Nättejä kukkakuvia! Kuvat voisit laittaa isommaksi, että olis tekstin kanssa tasassa :-)

  VastaaPoista
 3. Samansuuntaisia hakuja mäkin oon tehnyt ja teen, viä en oo kaikkia laittanut... Tsemppiä lukemiseen, toivottavasti pääset haluamaasi paikkaan :)

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista