Ostin kauhean säkin karkkia, mutta ne eivät ois riittäneet sektoreihin, sillä käytin hieman isompaa vuokaa kuin alkuperäisessä ohjeessa, joten sovelsin vähän ja kehittelin erilaisen koristelun. Siksipä vappukakku sopii paremmin tämän kakun nimeksi. Tää oli kyllä tosi hyvää ja maistui hyvin kaikille, jotka kakkua maistoivat. :)
Vappukakku
Pohja:
300g digestive-keksejä
125g margariinia
Valkosuklaa-vaniljatäyte:
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
500g vaniljavanukasta
250g valkosuklaata
¾ dl vettä
Kuorrute:
erilaisia karkkeja
(jos haluaa kakusta vähemmän makean, kannattaa kokeilla marjoja)
1. Vuoraa itsepohjavuoan pohja leivinpaperilla. Suojaa myös sisäreuna leivinpaperisuikaleilla, jotta kakun irrottaminen vuoasta on helpompaa.
2. Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita joukkoon keksinmurut. Painele seos vuoan pohjalle ja halutessasi myös reunoille.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon vanukas. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa. Sekoita suklaasula täytevaahtoon.
4. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Lisää liivatevesi ohuena nauhana huolellisesti sekoittaen täytteeseen.
5. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
6. Koristele & herkuttele! :)
❤ E
Näyttää tosi herkulliselta. :) Tuskin kakun tekeminenkään kovin vaikeaa oli.
VastaaPoistaKiitos! :) Aika simppeli tää oli valmistaa, vaikka oonkin aina luullut liivatteen käytön olevan jotenkin vaikeaa. :D
PoistaIhan sairaan upee kakku!! :) Niin makee!
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaAivan ihanan näkönen kakku! Kuulostaa myös tosi herkulliselta. Voisi sopia ihan hyvin kesäiseenkin juhlaan, kun on ihanan pirteän näköinen :D
VastaaPoistaKiitos! Sitä tää kyllä olikin. :p
PoistaNiin kyllä vois :)
Damn miten ihanan näköinen!! :D menikö koristeluun kauan?
VastaaPoista♡ Elli
Kiitos! :) Kyllä siinä tais äkkiä tunti vierähtää. :D
Poista