torstai 5. lokakuuta 2017

Mustikka-valkosuklaakakku

 Mulla on nyt pitkän aikaa jäänyt perinteiset leivontapostaukset tekemättä, sillä kesällä tuli leivottua tosi vähän ja syksyn leipomuksista en oo muistanut ottaa kuvia. :D Pari viikkoa sitten leivoin poikaystävälle valmistujaiskakuksi ihanan mustikka-valkosuklaa juustokakun ja ajattelin nyt postailla ohjeen tänne, kun sitä viime postauksessa kyseltiin. Katsoin kakkuun mallia Bella Baie-blogista, mutta sovelsin ohjetta vähän. Tässä siis mun versio ohjeesta. :) 


Mustikka-valkosuklaakakku

Pohja: 
n. 250g domino-keksejä 
50g margariinia 

Mustikkatäyte: 
5 liivatetta 
200g mustikoita 
1dl sokeria
2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa 
tilkka vettä 

Valkosuklaatäyte: 
4 liivatetta
150g valkosuklaata 
2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
tilkka vettä 

Koristeluun erilaisia suklaakonvehteja


1. Vuoraa irtopohjavuoan (⌀20cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.
2. Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita keskenään ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle. 

Mustikkatäytteen valmistus
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoittele mustikat ja sokeri soseeksi. (Jos käytät pakastemustikoita, kannattaa ottaa ne sulamaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin.) 
4. Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
5. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateseos mustikkasoseeseen ja ja yhdistä sen jälkeen kerma-tuorejuustoseokseen. 
6. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään tunniksi. 

Valkosuklaatäytteen valmistus
7. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. 
8. Sulata valkosuklaa ja yhdistä tuorejuuston kanssa. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. 
9. Sekoita liivate- ja tuorejuustoseokset. Yhdistä lopuksi kerman kanssa. Kaada täyte mustikkatäytteen päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 3-4 tunniksi. 
10. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua erilaisilla suklaakonvehdeilla & herkuttele!


 Ihanaa viikon jatkoa! 
❤ E

4 kommenttia: