maanantai 18. joulukuuta 2017

Christmas tag

Löysin Sofian blogista kivan jouluaiheisen kysymys-postauksen ja mun oli tarkoitus toteuttaa tää jo eilen kolmannen adventin kunniaksi. Vuorokaudesta loppui kuitenkin tunnit kesken, joten miksipä sen ei voisi vielä tänäänkin tehdä, eihän joulu vielä ole. :D Postauksen kuvissa näette mulla tänä vuonna sisustuksessa olevia jouluvaloja. :)

On joulun aika, mitä luet?
Nyt muutamana päivänä ennen joulunpyhiä pitäisi vähän selailla pääsykoekirjoja, mutta joulun ajaksi ne kirjat saa jäädä kotiin ja tulee todennäköisesti luettua vain lehtiä. :D Joku ihan oikea kirjakin ois kiva lainata pitkästä aikaa ja lukea kun pitäis olla hyvin aikaa!

Suosikki joululeffa?
Joulutarina, The Holiday ja Lumiukko tietysti myös. :)

Missä vietät mieluiten juhlapyhät?
Joulupäivät tulee useimmiten oltua ihan kotikotona. Viime jouluna vuokrattiin mökki Vuokatista ja myöskin tänä jouluna ollaan menossa samaan paikkaan.


Lempi joululaulu?
Mulla ei oikeastaan ole mitään tiettyä suosikkia. Tykkään kuunnella iloisia joululauluja. Viimeaikoina on tullut kuunneltua paljon Haloo Helsingin joululaulua Joulun kanssas jaan.

Milloin avaatte lahjat?
Meillä on perheen kanssa yleensä tapana avata muutamat lahjat jo aatonaaton iltana ja loput avataan sitten jouluaattoiltana, yleensä ruokailun jälkeen.

Osaatko nimetä kaikki joulupukin porot?
En ole varmaan koskaan kuullutkaan muita kuin Petteri Punakuonon. :D


Mitä joulun traditiota odotat eniten tänä vuonna?
Ainakin jouluruokien syömistä ja ihan vaan yhdessäoloa perheen kesken. :D

Oikea vai feikki joulukuusi?
Meillä on kotona ollut aina tekokuusi allergiasyistä ja oon siis tottunut niihin. Mun mielestä ei ole juuri väliä onko kuusi feikki vai oikea. Ehkä tykkään jopa enemmän tekokuusesta, sillä tekokuusenkin saa koristeltua oikein nätiksi ja sen voi laittaa jo hyvissä ajoin ennen joulua kun ei tarvitse pelätä neulasten varisevan. :D

Kaikkien aikojen suosikkisi jouluherkuista?
Joulusuklaat tietysti, hahah! :D Tykkään myös joululaatikoista, glögistä ja joululeivonnaisista.


Rehellisesti: onko lahjojen antaminen vai niiden saaminen parempaa?
Antaminen tietysti! Mun mielestä on ihana suunnitella kaikille lahjansaajille juuri heidän näköisensä lahjat, paketoida ne kauniisti ja sitten jouluaattona nähdä, ovatko lahjat mieleisiä.  Aloitan lahjojen suunnittelun ja hankkimisen aina hyvissä ajoin ja en koskaan malttaisi odottaa jouluaattoon, että saan antaa lahjat!

Oudoin saamasi lahja?
Juuri nyt ei tule mieleen mitään hirveän outoja lahjoja, mitä olisin saanut. :D

Millainen lahjojen paketoija olet?
Lahjojen paketointi kuulu mun joulunajan lempparipuuhiin! Jouluostoksilla painan hyvin mieleeni, millaisia paketointitarvikkeita missäkin kaupassa on ja kun kaikki lahjat on hankittu, täytyy käydä vielä uudelleen ostoksilla ostamassa paketointitarvikkeet. Käytän paketointiin paljon aikaa ja teen paketeista oikein kauniita. Yritän tehdä niistä myös hieman erilaisia joka vuosi.


Miltä perinteinen joulupaitasi näyttää?
Viime vuonna ostin  jouluneuleeksi viininpunaisen neuleen ja siihen joulukuusikoristeen. Mulla on myös punaruudullinen kauluspaita, jota käytän joulunaikaan. Tänä vuonna tuli ostettua myös punainen röyhelöpaita, mutta se osoittautui vähän epäkäytännölliseksi, joten ei ole tullut paljon käytettyä. Mieluiten pukeudun jouluna kuitenkin mekkoihin.

Ihanin joulumuistosi lapsuudesta?
Lapsena parasta joulussa on tietysti olleet lahjat, joten varmaan kaikki joulut, kun on saanut paljon toivomiaan joululahjoja, haha. :D Yksi parhaiten mieleen jäänyt joulu on myös joulu kuusi vuotta sitten, vaikkei sitä enää lapsuusjouluihin voi laskea. Sinä jouluna meidän perheeseen tuli joululahjaksi meidän ensimmäinen lemmikki Mindi-koira. 


Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa?
Äitin kanssa tehtiin joka vuosi piparkakkutalo, kun olin pienempi. Ihan ensimmäisen kokonaan itsetehdyn piparitalon tein viime vuonna.


Suosikkipuuhasi joululomalla?
Ihan vaan rennosti ottaminen ja joulun fiilistely! :)

On jouluaatto, mitä lasissasi on?
Aamupalalla jouluteetä ja illalla glögiä.

Jos voisit ostaa ainoastaan yhden lahjan tänä vuonna, kuka sen saisi?
Kaikki joululahjat on jo ostettu. :D Mutta jos olisin voinut ostaa vain yhden joululahjan, niin olisin ostanut sen rakkaalle poikaystävälleni. 


Mitkä värit tekevät joulusi? 
Mun mielestä ainakin punainen, valkoinen ja kulta kuuluvat jouluun. Myös tummanvihreä on jouluinen väri. Tänä vuonna tein poikkeuksen enkä laittanut mun joulusisustukseen kuin ihan vähän punaista, mutta ihan jouluinen tunnelma täällä silti on.

Mistä jouluperinteistä et pidä tai mitkä skippaat vuosittain?
Tykkään viettää joulua just niin kuin meidän perheellä on tapana, joten ei ole oikeastaan mitään perinnettä, josta en pitäisi. Tietenkin myös uusia perinteitä mahtuu aina mukaan. :D 

Oletko viettänyt joulua muualla, kuin kotimaassasi?
En, oon ollut jokaisen joulun tähän mennessä Suomessa. Ehkä mun mielestä joulu jotenkin kuuluu viettää Suomessa. En tiedä voisiko ulkomailla tuntea sitä samaa joulufiilistä kuin täällä. Vaikka voisihan se olla ihan kiva kokemus ollakin joku vuosi joulu jossain ihan muualla.


On jouluaterian aika, mitä lautasellasi on? 
Maistelen yleensä kaikkia jouluateriaan kuuluvia ruokia, mutta esimerkiksi kinkusta ja rosollista en juuri välitä, joten niitä otan vain ihan vähän. :D

Valkoiset vai värikkät jouluvalot? 
Valkoiset, niinkuin tän postauksen kuvistakin voi huomata! Värikkäät valot ovat jotenkin ihan liian silmiinpistäviä mun mielestä. 

Kummasta pidät enemmän jouluaatosta vai joulupäivästä?
En osaa päättää, molemmat on omalla tavallaan tosi kivoja! Jouluaatossa on aina se tietynlainen tunnelma, joulupäivä taas on rentopäivä.

Ootteko te tehneet jouluisia kysymyspostauksia? :) 

❤ E

8 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! Hassua jotenkin, että te(kin) ootte tulossa Vuokattiin päin jouluksi - jotenkin en aina ajattele, että täällä meidän kotikulmilla käy porukka niin paljon lomilla just vuokramökeissä jne :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Heh, jep. :D Ainakin sillä mökkialueella jossa me oltiin viime jouluna oli paljon muitakin muualta tulleita lomalaisia. :D

      Poista
  2. Ite en oo ikinä tehny kotona piparkakkutaloa, kerran vain kotitaloudessa ylästeella :o Semmonen ois kyllä ihana väkertää, vaikka mieli varmasti menisi :'D Tosi ihana ja jouluinen postaus, kivasti oot vastaillu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Piparkakkutaloja on kyllä kiva tehdä, vaikka se viekin aina jonkun aikaa. :D

      Poista
  3. Kivoja vastauksia! :) Me ollaan pari kertaa äitin kanssa tehty piparkakkutalo, mutta ollaan ostettu kaupasta valmiina ne osat ja sitten vaan laitettu ne yhteen ja koristeltu :D Mustakin tuntuu vähän siltä, että ulkomailla ei saa sitä samaa joulufiilistä kuin täällä Suomessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :)
      Mekin ollaan vaihtelevasti tehty piparitaloja joskus valmiista osista ja toisinaan taas itse alusta loppuun. :D

      Poista
  4. Ihania joulukoristeita sulla!<3 Mäkin tykkään paljon enemmän kirkkaista ja valkoisista valoista kuin niistä värikkäistä :D

    VastaaPoista