maanantai 12. helmikuuta 2018

2-vuotias blogi & mitä olen oppinut bloggaamisesta parin vuoden aikana?

Eilen tuli kuluneeksi tasan kaksi vuotta siitä, kun perustin tämän blogin. Kylläpä aika kuluu nopeaa. Blogin tarina alkoi vuoden 2016 alussa, kun olin vasta valmistunut kosmetologiksi ja vietin aika tylsiä hetkiä täällä Oulussa, kun mulla ei ollut töitä eikä paljoa tuttujakaan, joiden kanssa viettää aikaa. Halusin keksiä jonkun kivan harrastuksen, jotta olisi jotain tekemistä. Kiinnostuin bloggaamisesta, sillä siinä yhdistyi kaksi mua kiinnostavaa asiaa, kirjoittaminen ja valokuvaaminen. Ajattelin, että voisin tehdä myös ihonhoitoon ja meikkaamiseen liittyviä postauksia ja näin ylläpitää ammattitaitoa, jos en löytäisi heti oman alan töitä.


Jonkun aikaa mietiskelin ajatusta päässäni, kunnes sitten päätin rohkaistua blogin perustamaan. Joskus yläaste/lukioikäisenä mulla oli myös vähän aikaa blogi, joten olihan mulla siitä jo vähän kokemusta. Tätä blogia perustaessa en ollut varma, kauan tätä innostusta tulisi kestämään. Oon onnellinen, että päätin aloittaa bloggaamisen uudelleen, sillä tää on ehkä kivoin harrastus, mitä mulla on ollut. Tähän voin yhdistää kaikki muutkin harrastukset ja mua kiinnostavat asiat, joten tää on kyllä ihan mun juttu.


Näiden kahden vuoden aikana oon välillä pitänyt pieniä taukoja bloggaamisesta, kun elämässä on tapahtunut milloin mitäkin. Kuitenkin innostus bloggaamiseen on säilynyt ja oon aina palannut tänne höpöttelemään. Uskon, että tulevaisuudessakin tuun kirjoittelemaan tänne vielä pitkään. Suuri kiitos tästä kuuluu tietysti myös teille blogin lukijoille, kun jaksatte lukea mun höpötyksiä ja piristätte mua ihanilla kommenteilla. Sen lisäksi teidän blogeista saa inspiraatiota postauksiin, jos pää tuntuu ihan tyhjältä.


Halusin keksiä näiden blogin synttäreiden kunniaksi jonkun hieman erikoisemman postauksen ja päädyin mietiskelemään, mitä bloggaaminen on opettanut mulle näiden kahden vuoden aikana. Tässäpä kymmenen asiaa, joita oon oppinut parin kuluneen blogivuoden aikana. :)

• Bloggaaminen on kiva harrastus, jos tykkää kirjoittaa ja valokuvata.

• Blogin pitäminen vie yllättävän paljon aikaa, sillä siihen kuuluu niin paljon erilaisia juttuja. Postausaiheiden keksimistä, valokuvaamista, postausten kirjoittamista, ulkoasun muokkaamista ja tietysti blogin mainostamista.

• Kannattaa miettiä tarkkaan, mitä blogissaan julkaisee, sillä mitään nettiin julkaistua ei saa kovin helposti poistettua. Esimerkiksi kaikki blogissa julkaistut kuvat löytyy googlesta. Mä kirjoitan blogissa melko pintapuolisesti elämästäni enkä paljasta mitään liian henkilökohtaisia asioita. En myöskään julkaise täällä kenenkään läheisten nimiä, vaan puhun mielummin vain yleisesti poikaystävästä, perheestä ja kavereista.

• Blogin myötä oon oppinut ottamaan parempia kuvia. Lisäksi tässä kehittyy myös kirjoittamisessa. Oon hirveän kriittinen kirjoittamieni postausten suhteen ja luen ne aina monta kertaa läpi ennen kuin julkaisen.


• Edellä mainittujen kahden asian lisäksi oon oppinut vähän koodaamaan. En osaa vielä itse mitään koodeja keksiä, mutta osaan lisätä blogiin valmiita koodeja, joilla saa muokattua blogin ulkoasua ja muokata niiden säädöt omaan blogiin sopiviksi. Blogin bannerin vasemmalla puolella näkyvää sinistä viivaa en oo kyllä vieläkään onnistunut poistamaan, haha. :D


• Omaa blogiaan ei kannata verrata muiden blogeihin, sillä muuten saattaa kadottaa innostuksen koko bloggaamiseen. Jokaisella on oma tyyli bloggaamisen suhteen ja siitä kannattaa pitää kiinni, jotta blogista ei katoa persoonallisuus.

• Bloggaamisesta ei kannata ottaa turhaa stressiä, sillä se on kuitenkin vain harrastus. Maailma ei kaadu siihen, ettei ehdi julkaista postausta juuri sinä päivänä kuin olisi halunnut.

• Syksyllä ja talvella bloggaaminen on vähän ärsyttävää, sillä päivisin on niin vähän valoisaa aikaa, että kuvien ottaminen on melkein mahdotonta. Usein pitää tehdä erilaisia valovirityksiä, jotta saa kuviin tarpeeksi kirkkautta.

• Ei kannata kadehtia kenenkään bloggaajan elämää, sillä yleensä blogiin kirjoitellaan elämän mukavista asioista eikä niistä negatiivisista. Toisin sanoen vaikka jonkun elämä blogista käsin näyttäisi täydelliseltä, se tuskin on yhtään kummempaa kuin sunkaan elämä. Meillä jokaisella on omat ongelmamme, niitä ei vain halua kertoa koko maailmalle.

• Blogin kautta voi löytää kivoja ja samantyylisiä ihmisiä kuin itse on. Oon kuulunut nyt noin vuoden verran bloggaajien WhatsApp-ryhmään ja tutustunut sitä kautta moniin kivoihin bloggaaja-tyttöihin.Mitä bloggaaminen on opettanut sulle? Voitko samaistua näihin samoihin faktoihin? :)

❤ E

4 kommenttia:

 1. Paljon onnea kahdesta vuodesta!♥ Voin samaistua tosi hyvin noihin faktoihin, oikeastaan kaikki kohdat ovat ihan tuttuja! Varsinkin Whatsapp-ryhmät ovat ihan parhautta tässä bloggaamisessa :)

  VastaaPoista
 2. Onnea sulle ja sun blogille!<3 Aikalailla samoja juttuja mäkin oon oppinut, vaikka bloggaamista onkin takana vasta vuosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Kiva kuulla, että muillakin on samanlaisia ajatuksia. :D

   Poista