Tällä viikolla kokeilin ekaa kertaa tehdä banoffeeta, ja niin mun kuin kaikkien muiden kakkua maistaneiden mielestä tää oli sen verran hyvää, että päätin jakaa ohjeen täälläkin. Tää on niin makeaa, ettei tarvi syödä kuin pieni pala. :)
Ohjeen löysin Ullaunelma leivontatarvikekaupan sivulta, mutta muokkasin sitä vähän.
Banoffee
Pohja:
300g Digestive-keksejä
n. 100g maitosuklaata
100g margariinia
Täyte:
1 tlk kondensoitua maitoa (tavallinen tai kinuski)
1-2 banaania
2 dl vispikermaa
vaniljasokeria
Päälle:
banaania
maitosuklaata
1. Murustele keksit ja pilko suklaa haluamasi kokoisiksi paloiksi + sekoita ne sulatetun margariinin kanssa.
2. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Taputtele keksisuklaaseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
tai
Kaada kondensoitu maito mikronkestävään kulhoon. Keitä mikrossa 500W n. 5-6 minuuttia. Vahdi koko ajan, ettei toffee kiehu yli kulhosta! (Mulle kävi juuri näin, haha.. :D)
4. Kaada toffee pohjan päälle. Nosta takaisin jääkaappiin jähmettymään.
5. Vaahdota kerma ja mausta se halutessasi vaniljasokerilla + levitä se kakun päälle.
6. Koristele kakku banaanin ja suklaan paloilla.
7. Herkuttele!
♥ E
Oi, tää näyttää herkulliselta! Melkein tekisi mieli kihlajaisiin tehdä tätä, mutta taidan pysytellä tutussa ja turvallisessa juustokakussa :-D mut tää menee kyllä kokeiluun joku viikonloppu!
VastaaPoistaKiitti, sitä se kyllä olikin! :D
PoistaJuustokakut on kyllä myös hyviä. :)
Nams!! Vaikuttaa hyvältä :)
VastaaPoistamillatt.blogspot.fi