keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Ihonhoitorutiini

Viime vuoden puolella blogeissa kiersi ihonhoitorutiini haastepostaus. Mun mielestä oli kiva lukea muiden ihonhoitorutiineista ja ajattelin myös itse toteuttaa kyseisen postauksen ennen joulua. Mulla oli kuitenkin monta jouluista postausta julkaistavana, joten tää ei mahtunutkaan mukaan. Laitoin idean muistiin ja pidemmittä puheitta, tässäpä olisi mun ihonhoitorutiini tällä hetkellä. :) 


Mun iho on ihotyypiltään sekaiho. Lisäksi se on pintakuiva ja herkkä. Varsinkin talvella mun iho tarvitsee paljon kosteutusta pakkasen ja viiman vuoksi. Tällä hetkellä oon melko tyytyväinen ihon kuntoon, vaikka tietysti välillä on niitä huonompiakin kausia. Ennen kosmetologiksi opiskelua mun ihonhoitotuotevalikoima oli tätä paljon suppeampi, mutta nykyään vähän erikoisemmiltakin vaikuttavista tuotteista on tullut arkipäivää. :)

Kasvojen puhdistus


Rainbow eye make-up remower - Tämä silmämeikinpoistoaine on kuulunut mun vakiotuotteisiin jo useamman vuoden. Paljon edullisempi kuin muut kaupassa myytävät meikinpoistoaineet ja puhdistaa silmämeikin yhtä hyvin.

Oriflame Novage refining foaming gel cleanser - Tämän vaahtoavan puhdistusgeelin sain tutustumislahjaksi ensimmäisen Oriflame-tilauksen mukana. En yleensä käytä puhdistusgeelejä niiden kuivattavan vaikutuksen vuoksi. Päätin kuitenkin ottaa tämän kokeiluun ja ihme kyllä, tästä iho ei oo kuivunut. Iho tuntuu tällä pesun jälkeen pehmeältä ja raikkaalta. 

Kasvovesi 


Oriflame Novage skin renewing toner - Tämä kasvovesi oli myös tutustumislahjassa puhdistusgeelin kaverina. Puhdistaa hyvin viimeiset meikin rippeet ja jättää ihon puhtaaksi, pehmeäksi ja sileäksi. Plussaa myös siitä, että nämä on olleet riittoisia. Oon käyttänyt näitä suurin piirtein pari kuukautta ja molemmissa on vielä puolet jäljellä. 

L300 intensive moisture cleansing wipes (dry skin) - Näitä meikinpuhdistusliinoja käytän myös joskus kasvoveden tapaan. Ihan hyvin nämäkin poistaa meikin jämät. Miinusta siitä, että liinat alkavat kuivaa nopeasti, joten paketti pitäisi käyttää melko nopeasti avaamisen jälkeen.

Kuorinta & naamio 


Nuage skin facial scrub - En uskalla käyttää mitään voimakkaita kuorinta-aineita eikä mun iho oikeastaan sellaisia tarvitsekaan. Kerran ostin tällaisen kuorinta-aineen Kärkkäiseltä, sillä tää vaikutti sopivalta myös herkälle iholle. Oon tykännyt tästä, tällä ihosta tuli heti ekalla käyttökerralla ihanan pehmeä ja sileä. Poistaa myös epäpuhtauksia melko hyvin. Muutaman kerran oon kuorinut tällä myös vartalon ihon ja ihan hyvin toimii siihenkin. :D 

Garnier skin active moisture bomb tissue mask - Käytän yleensä lähinnä kosteuttavia kasvonaamioita. Tämä on ihan mun lempparinaamio, iho tuntuu niin ihanalta tän jälkeen! Kosteutetulta, pehmeältä ja viileältä. Naamion poiston jälkeen tuosta jää aina iholle vähän sitä geeliä. Jätän sen aina vaikuttamaan enkä huuhtele pois niin iho saa vielä vähän extrakosteutusta. 

Kosteutus


Käytän vähän vaihtelevasti eri tuotteita. Lumenen vitamin c - tuotteet (nykyään valo) on lemppareita jo monen vuoden takaa. Niillä ihosta tulee tosi heleä ja sileä. Viime keväänä ostin testiin L’Oréalin hydra genius hoitonestettä ja siitäkin tuli uusi lemppari. Mulla on tästä kuivalle ja herkälle iholle tarkoitettu versio. Kosteuttaa tosi hyvin ja laiton jälkeen voi heti meikata eikä tarvitse odotella, sillä imeytyy nopeasti ihoon. 

Oriflamen Optimals-tuotelinjan normaalille/sekaiholle tarkoitetut päivä- ja yövoiteet sain ennen joulua tehdyn tilauksen mukana tilaajalahjaksi ja oon niitäkin testaillut jonkun aikaa. Vaikuttaa ihan hyviltä, mutta nyt talvella ehkä vähän liian kevyitä mun iholle eikä kosteuta tarpeeksi, joten laitan alle useimmiten tuota Lorealin hoitonestettä.  

Tähän kohtaan jonkinlainen silmänympärysvoide voisi olla hyvä lisä, sillä sellaista en oo vielä koskaan omistanut. Jotain näytteitä oon kokeillut.

Vartalonhoito


Mulla talvisin vartalon iho on kuiva ja usein jopa hilseilevä, joten se tarvii super paljon kosteutusta. Yleensä rasvaan ihon aamuin illoin. Vaselinen kosteusvoiteet on mun ihon pelastajia, en oo huomannut muiden rasvojen auttavan yhtä hyvin. Ostan yleensä tätä kaakao-versiota, sillä tässä on parempi tuoksu kuin niissä muissa. Välillä käytän myös tuollaista Doven vartaloöljyä. 

Otin nämä kuvat valmiiksi jo joulunaikaan ja silloin tuli välillä käytettyä Yves Rocherin vaniljantuoksuista kosteusvoidetta, josta jää iholle pientä kimallusta. Nyt sen käyttö on jäänyt vähemmälle, kun juhlakausi on ohi. Rakastan muutenkin kaikkia tuoksuvia vartalovoiteita, mutta niitä tulee käytettyä enemmän kesäaikaan, jolloin iho ei ole niin kuiva. 
 

+ Tässä vielä pari talvi-ihon pelastajaa, joista on ollut apua tänä talvena, mutta ei tullut otettua mukaan noihin kuviin. ♥
Organic shop tea tree & patchouli foot cream-butter
Oriflame frosted berry cake hand cream
Avène cold cream lip cream
Oriflame tender care

Ootko sä koskaan kokeillut mitään näistä tuotteista? :) 

❤ E

2 kommenttia:

  1. Oii toi L'orealin hoitoneste on niin hyvä! Noi Garnierin kasvonaamiot on kans tosi ihania ja niistä vaaleanpunainen versio on ehkä mun lemppari, se tuntuu kosteuttavan kaikista parhaiten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! :)
      Sitä en oo vielä testannutkaan, pitää ostaa joskus. :)

      Poista