tiistai 21. helmikuuta 2017

Operaatio vaatekaapin siivoaminen

Mulla on tapana pari kertaa vuodessa tehdä kunnon vaatekaappien siivous. Käyn kaikki vaatteet läpi ja kerään pois sellaiset, joita ei ole tullut käytettyä tai joista en enää tykkää + pyyhin hyllyiltä pölyt ja järjestelen vaatteet nätisti. Yleensä mulla pysyy kyllä kaapit hyvässä järjestyksessä, joten tuota viimeistä ei aina tarvitse tehdä.
Viime viikonloppuna päätin tämän siivousurakan toteuttaa, kun ei ollut tullut sitä hetkeen tehtyä. Yleensä myyn vanhat vaatteet facebookin kirppisryhmissä. Joskus oon myös normikirppiksillä myynyt vaatteita, mutta niissä tuntuu nykyään olevan niin korkeat pöytävuokrat, ettei mitään järkeä. 
Mun mielestä kierrättäminen on fiksua, vaikka itsellä ei tule hirveästi kirppareilla käytyäkään. On kiva, että hyväkuntoisista vaatteista joista ei enää itse tykkää on vielä iloa jollekin toiselle eikä ne jää vain turhaa omaan kaappiin pyörimään. 


Tällä kertaa löysin pienemmän ikea-kassillisen verran vaatetta pois. Mm. puseroita, neuleita, juhlamekon, neljät farkut sekä muutamat kengät. Näistä vaatteista aika monet oli ihan uusia, mutta ne oli mulle liian isoja. Oon huomannut, että ostan vissiin aika usein vähän liian isoja vaatteita. Ajattelen, että jos joku kutistuu pesussa, niin se mahtuu mulle vielä senkin jälkeen tai sitten kuvittelen olevani isompi, mitä oikeasti olen.. Tai otan vieläkin vahingossa kasvunvaraa niin kuin pienenä, haha. :D Pitää kai yrittää ottaa tästä opiksi ja opetella tästä lähtien ostamaan sopivampia vaatteita.

Otin myös muutaman kuvan, miltä kaapit näyttää siivouksen jälkeen. Mulla on täällä kaksi pariovellista vaatekaappia käytössä, joista toisessa puoliskossa on hengarikaappi. Hengarikaappi on tällä hetkellä vähän liian täysi niin kuin kuvista näkee, haha. :D 
Tykkään järjestellä vaatteet kaappeihin niin, että esimerkiksi topit on yhdessä pinossa, t-paidat toisessa. Väreihin kiinnitän myös huomiota, vierekkäisten vaatteiden värit pitää aina sopia toisiinsa, haha. Hengarikaapissa vaatteet on pituusjärjestyksessä, ensin mekot, sitten paidat.
Vaatteiden lisäksi vasemmanpuolimmaisen kaapin ylä- ja alahyllyiltä löytyy vähän muutakin tavaraa, esimerkiksi asusteita ja ihonhoitotuotteita. Kaikkia kosmetiikkajuttuja on mulla aina kauheat varastot. :D

Onko teillä tapana tehdä vaatekaappien siivouksia? Myyttekö vanhoja vaatteita kirppiksillä tai ostatte itse niiltä? :) 

Mukavaa viikkoa! 
♥ E6 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Oon samaa mieltä siinä, että kierrättäminen on fiksua. Turhaan kai sitä heittää ihan hyviä vaatteita roskiin!
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Mä kans aina myyn tai annan ylimääräiset vaatteet pois :) Mä karsin vaatteita usein vain muutossa, mutta reilummalla kädellä silloinkin; mulla on tuosta sun vaatemäärästä ehkä puolet. Tosin, ehkä mä olen vähän silläkin silmällä katsellut sitä mun vaatekomeroa, että turha hankkia kauheesti uutta, jos tää paino alkaa nyt putoamaan.

  Ja tosta siisteydestä, meiän vaatekomero on aina sen näköinen että sinne ois iskenyt tornado. Pistän tämän miehen piikkiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! :) Itse myös jonkin verran annan vaatteita siskoille ja joskus tulee jotain vietyä myös joihinkin keräyksiin.
   Totta, hyvin ajateltu niin voi sitten kerralla ostaa sopivampaa vaatetta.
   Tsemppiä! :)

   Poista
 3. Oon ulkoistanut mun vaatehuoneen siivouksen mun siivousintoiselle pikkusiskolle, joka rakastaa siivota :D Yleensä kierrätetään työkavereiden kanssa vaatteita, kun se on tosi helppoa ja nopeeta..

  Sun blogi vaikuttaa tosi kivalta, jään seuraileen :)

  Terkuin,
  Terhi
  https://puikoltapudonnut.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta! Toi on varmasti hyvä tapa saada vanhoille vaatteille uutta käyttöä. :D
   Oi kiva kuulla, tervetuloa! :)

   Poista