perjantai 31. maaliskuuta 2017

Brownie-banoffee

Pitkästä aikaa ajattelin postailla yhden leivontaohjeen näin viikonlopun alkamisen kunniaksi. :) 
Aiemmin talvella leivoin banoffeen, mutta en ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen, sillä mulla kävi toffeen kanssa pieni moka. Ostin vahingossa normaalia kondensoitua maitoa ja jouduin itse keittämään sen toffeeksi mikrossa, mikä oli vähän hankalaa.
Päätin, että jossain vaiheessa haluan kokeilla uudelleen jotain samantyylistä ohjetta ja pari viikkoa sitten poikaystävän synttäreiden kunniaksi päädyin leipomaan brownie-banoffeen.
Ohjeen pohjana on tämä Valion resepti, mutta muokkasin sitä vähän. Tää oli kyllä tosi hyvää, ehkä jopa vähän normaali banoffeeta parempaa. :)

Brownie-panoffee 

Pohja: 
125g margariinia 
75g tummaa suklaata tai n. 1 dl tummaa kaakaojauhetta 
2 dl sokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte: 
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
kaakaojauhetta


1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen, Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. 
2. Sulata margariini ja suklaa. Lisää sokeri, suola ja kananmunat sekä keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita. Kaada taikina vuokaan. 
3. Paista uunin keskiosassa 12-14min, kunnes brownie on juuri ja juuri kypsä. Jäähdytä. 
4. Levitä valmis toffee brownie-pohjan päälle. Vatkaa kerma valmiiksi jääkaappiin.
5. Pilko banaanit ohuiksi viipaleiksi ja levitä toffeen päälle. Jos haluat, että banaaniviipaleet eivät ruskistu, ripottele niiden päälle sitruunamehua. 
6. Lusikoi kermavaahto piirakan päälle ja ripottele päälle kaakaojauhetta. 
7. Herkuttele!

Mukavaa viikonloppua! 

E

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä! Tää resepti on kyl pakko laittaa korvan taa :)
    Ite tykkään tosi paljon lepoa ja mullakin on välillä tapana muokata vähän ohjeita oman mielen mukaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa, tää on oikein superherkku. :D
      Leipominen on kyllä mukavaa. Itekin tykkään siitä paljon ja varmaan joka viikko tulee jotain leivottua jos vain ehtii. :)

      Poista
  2. Nam nam kun näyttää hyvältä! Kyseisestä ohjeesta en oo kyllä ennen kuullutkaan.

    VastaaPoista